Çorlu TSO "Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri" Gerçekleştirildi

3 Mayıs 2011
Çorlu TSO "Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri" Gerçekleştirildi
Çorlu Ticaret ve Ernst  & Young Firması iş birliğiyle düzenlenen “Yeni Türk Ticaret Kanunu” Semineri 03 Mayıs 2011 Salı günü Odamız Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
         Yeni Türk Ticaret Kanunu Semineri açış konuşmasını yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail GÜLEROĞLU “1 Ocak 1957 tarihinde  yürürlüğe giren ve yaklaşık 55 yıldır uygulanan Türk Ticaret Kanunu; ticaret hayatının  günümüze kadar modern bir düzen içerisinde gelişmesini sağladı. Ancak Türk Ticaret Kanunu artık çağın gereklerine ayak uydurmakta zorlanmaya başlamış ve Türk ticaretini daha ileriye taşıyamayacak hale gelmiştir. Bildiğiniz üzere 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan 1535 maddelik Türk Ticaret Kanunu tasarısı 12 Ocak 2011 tarihi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştır. Bu yasa özellikle iş ve ekonomi dünyasına radikal değişiklikler getirecek olup ticari yaşamı önemli ölçüde değiştirecektir. Bu değişiklikler bir yandan Avrupa Birliği üyelik süreci diğer yandan da küreselleşmenin  getirdiği dinamikler çerçevesinde değerlendirildiğinde, geleceği hazırlayan bir düzenleme olarak görülebilir. Yeni Türk Ticaret Kanunu, ülkemiz şirketleri için yeni bir dönemi başlatmaktadır. Bu dönem ülkemiz şirketlerinin  tüm dünyada rekabet güçlerinin artacağı bir dönem olacaktır. İnanıyorum ki kurumsal yönetim prensiplerinin oturmasıyla birlikte bu dönem ülkemizin yetiştirdiği profesyonel yöneticilerin sayısını daha da arttıracak ve onları diğer ülkelerin profesyonel yöneticilerine oranla daha fazla rekabetçi çıkacaktır” dedi.
        Seminerde Ernest & Young firmasının katılımcıları Galatasaray Ünv. Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr.  Ali DURAL, Ernest & Young  Denetim Bölümü  Sorumlu Ortağı Metin CANOĞULLARI, Ernest & Young Denetim Bölümü  Sorumlu Ortağı  Şeyda OLTULU, Ernest & Young  Denetim Bölümü  Direktörü  Ferzan ÜLGEN Ernest & Young  Veri Bölümü Direktörü  Nilgün S. TUNCER, Ernest & Young  Hukuk  Bölümü – Kıdemli Müdürü Yusuf PENEZOĞLU, Ernest & Young Danışmanlık Bölümü Kıdemli Müdür  Nihan FİDAN tarafından; “Yeni Türk Ticaret Kanununa ilişkin değişiklikler, Genel olarak getirdiği yenilikler, Ticari işletmeler, Ticaret Anonim ve Limited Şirketlere ait genel hükümler, Finansal tablolar, Hukuki ve Ceezai sorumluluklar, Kuruluş, Ortaklık, Bağımsız ve Özel  Denetim konularına ait değişitlikler hakkında” katılımcılara bilgiler sundular.
          Semine katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU