Çorlu TSO Yöneticileri "Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve Torba Kanun Hakkında İş Dünyasını Bilgilendirme Bölge Toplantısı´na" İştirak Ettiler

2 Mayıs 2011
Çorlu TSO Yöneticileri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Deloitte firması tarafından Türk Ticaret Kanunu, Borçlar Kanunu ve Torba Kanun Hakkında İş Dünyasını Bilgilendirme Toplantısı 29  Nisan  2011 Cuma günü Türkiye genelinde başlatılan seminerler dizisinin Trakya bölge toplantısı Edirne Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleşti.
         Toplantıya Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan ERİK, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail GÜLEROĞLU, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı  Levent BORMALI, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Rıza FINDICAK, Nurdoğan YAVUZ, TamerALP ve Meclis Başkan Yardımcısı Volkan ÇELEBİ katılımda bulundular.
         Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YARDIMCI TOBB olarak yeni Ticaret ve Borçlar kanunları ile Torba Kanun hakkında şirketlerini bilgilendirilmesine çok önem verdiklerini belirterek, “Küresel krizin ardından dünyada yeni bir rekabet haritası şekilleniyor. Bu yeni ortama uyum sağlayan ülkelerin daha hızlı büyüdüğünü, daha fazla zenginleştiğini görüyoruz. Türkiye'de ekonomiyi büyüten, yatırımları ve istihdamı sağlayan özel sektörümüzdür. Bu yüzden özel sektörü güçlendirecek her adım, gündemin esas maddesi olmalıdır Yeni Ticaret ve Borçlar kanunları, sanayicinin, tüccarın, esnafın anayasasıdır” dedi.
        Toplantıya Trakya’da ki Oda ve Borsalardan yoğun katılım gerçekleşirken, katılımcıların yeni kanuna hazırlık ve uyum sürecinin kolaylaştırılması ile ilgili konunun uzmanları tarafından bilgilendirme yapıldı. Toplantıda Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YARDIMCI’nın konuşmasının ardından Deloitte Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi M. Sait GÖZÜM, TTK Metre’nin tanıtımını yaptı. Tanıtımın ardından sırayla Galatasaray Üniversitesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı’ndan Dr. Sıtkı ANLAM Altay Türk Ticaret Kanunu hakkında, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Dr. Aslı MAKARACI Borçlar Kanunu hakkında, Sosyal Güvenlik Kurumu Prim Tahsilat Daire Başkanı Necdet AFŞİN ve Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanlığı Grup Başkanı Ramazan OMAÇ, 6111 sayılı Torba Kanun hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.