Çorlu Eğitim Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

3 Haziran 2022
Çorlu Eğitim Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi, Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Çorlu Kent Konseyi işbirliğiyle 3-4 Haziran 2022 tarihleri arasında bu yıl ilk defa düzenlenen “Çorlu Eğitim Fuarı”nın açılışı gerçekleşti.

Açılış Törenine; Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Hüseyin Ersoy, Haluk Bayındır, Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Adıgüzel,  14. Meslek Komite Başkanı Hülya Perin ve Genel Sekreter İbrahim Karağöz katılımda bulundular.

Çorlu’daki eğitim kurumlarını bir araya getiren fuarda; Anaokulları, Ortaokul ve Lise Kurumları, Dil Kursları, Özel Eğitim ve Kurs Merkezleri, Kişisel Gelişim Kursları, Sürücü Kursları stand kurdular. Kurumların olanakları, eğitim kadroları ve eğitim stratejileri hakkında ziyaretçilere bilgiler verdiler.

Açılış töreninde konuşan Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan; “Pandemiden yeni çıktığımız bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde eğitim kurumlarımız çok ciddi mücadeleler verdi. Bizler yaşadıkları problemleri beraber istişare ettik. Odamız 14. Meslek Komitesi’nin projesi olan Eğitim Fuarı’nın ilkini gerçekleştiriyoruz. Buradaki amacımız; Çorlu’daki eğitim kurumları, dil kursları, özel okullar, devlet okulları, meslek liseleri, sürücü kurslarını Çorluda ki vatandaşlarımızla tek çatı altında bir araya getirebilmek ve kendilerini tanıtma fırsatını sağlamaktır. Çok hızlı gelişen bir coğrafyada yaşıyoruz. Odamız Türkiye’de 29 tane İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu firması ile Trakya’da en fazla üyesi ile listeye giren kurumların başında yer aldı.TOBB sektör analizinde Tekirdağ’ı Türkiye’deki 7. büyük il konumuna soktuk. Sağlık kurumlarımız sadece Çorlu’ya ve Trakya’ya değil Balkanlara hizmet eder duruma geldi. Bizim hedefimiz, eğitim kurumlarının da  sadece Çorlu’da değil tüm Trakya’da çok daha iyi bir noktaya getirmektir. Fuarda emeği geçen tüm kurumlarımızı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.