Odamızın Trakya Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teknik Destek Programı Çerçevesinde Kabul Edilen "Hizmet Kalitemiz Avrupa Yolunda" Projesi Tamamlandı

19 Ocak 2023
Odamızın Trakya Kalkınma Ajansı 2022 Yılı  Teknik Destek Programı Çerçevesinde  Kabul Edilen "Hizmet Kalitemiz Avrupa Yolunda" Projesi Tamamlandı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Çorlu TSO) üyeleri ve personeli için hazırladığı ve Avrupa Kalite Yolculuğu EFQM Eğitimlerini kapsayan "Hizmet Kalitemiz Avrupa Yolunda" projesi tamamlandı.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Odamız Üyelerimize daha iyi hizmet vermek amacıyla birçok yeniliği bünyesinde geliştirmiş ve geliştirmeye devam etmektedir.  Bir kuruluşta EFQM Modeli çalışmalarına ilişkin bir yol haritası oluşturmak için mevcut durum tespitinde kullanılan Özdeğerlendirme ve Yetkinlik Değerlendirmesi, KalDer’ in misyonu doğrultusundaki ulusal çapta Mükemmellik kültürünü yaygınlaştırma ve bu sayede kurumların var olma amaçlarını yerine getirmede ve rekabetçi gücünü destekleyerek ülkemizin refah seviyesine katkıda bulunmayı amaçlayan Ulusal Kalite Hareketi (UKH) kapsamında sunulan hizmetlerdir. Bu doğrultuda Odamızda EFQM Modeli çerçevesinde mevcut durumun belirlenmesi, öncelikli iyileştirmeye açık alanların geliştirilmesine yönelik bir planın oluşturulması ile başlatılmıştır. İyileştirme planlarının hayata geçirilmesini takiben sistematik bir yapıda yılda bir kez Model bazında genel değerlendirme yapılarak ilerlemenin izlenmesi ve yeni gelişim planlarının oluşturulması ile sürekli gelişim döngüsüne geçilecektir.

Bu teknik destek çerçevesinde kuruluşumuzda mükemmellik kültürünün hayata geçirilmesi, benimsenmesi ve içselleştirilerek bir kuruluş kültürü haline dönüşmesi sürecinde eğitim, rehberlik, değerlendirme ve tanınma hizmetlerinin yanı sıra kıyaslama ve deneyim paylaşımına yönelik pek çok hizmeti bütünsel bir bakış içinde sunulmuştur. Bu sayede; Çorlu TSO'da verilen hizmetlerin etkin, kaliteli, verimli ve dolayısıyla müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik olarak gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır." dedi.