Çorlulu Kadın Girişimciler Sertifikalarını T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün´ün Elinden Aldılar
KOSGEB'in 20. kuruluş yıldönümü etkinliği çerçevesinde; Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN, Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK, Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin AKBULUT, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Nizamettin ŞENKÖYLÜ ve KOSGEB İdaresi Başkanı Mustafa KAPLAN'ın katılımlarıyla 15 Temmuz 2010 Perşembe günü Tekirdağ İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine; Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet AĞU, Yönetim Kurulu Üyesi Muammer GÜNER, İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Maksut KÜÇÜKDİŞLİ, Çorlulu Kadın Girişimciler, İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN; " Bir ülkenin sahip olabileceği en önemli kaynak girişimcilerdir. Toprak, emek ve sermayeden oluşan üretim faktörlerini bir araya getirip harekete geçirenler de olabilir. Özellikle Türkiye gibi zenginlik üretmek için güçlü bir reel sektöre ihtiyacı olan ülkelerde girişimciliğin önemi son derece büyüktür. Ancak ülkemizdeki genç nüfusa rağmen girişimcilik ruhunun yeterince gelişmediği söylenebilir. Bunun için çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'de her 100 kişinin içinde şirket kuranların sayısı sadece 4.6'dır. Bu sayı Amerika Birleşik Devletlerinde %11.7, Güney Korede %15 Meksika gibi ülkelerde ise %18'lere ulaşmaktadır. Bu kadar genç ve dinamik nüfusa rağmen girişimciliğin neden sınırlı kaldığını iyi analiz etmemiz gerekiyor. Türkiye ekonomisi uzun yıllar boyunca istikrar kazanamamıştır. Sık sık yaşanan kırizlerden de ağır darbeler aldık. Yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeni ile bırakın yeni bir iş kurmayı, mevcut işleri yürütmek bile son derece zor hale geldi. Artık bu yapının kırıldığını insanların ekonomiye daha çok güvendiğini ve iş kurmaya daha hevesli olduklarını memnuniyetle görüyoruz. Bir insanın iş kurması için gereken ilk şart sermaye veya para değildir. Umut ve fikirdir. Eğer geleceğe güvenle bakıyorsan ve bir iş fikrin varsa sermayenin, paranın önemi o zaman ortaya çıkmaktadır.Umudun ve İş fikrin yoksa para ve sermaye olsada onunla birşey yapma imkanı olmaz. Bizim insanımızın her zaman parlak fikirleri olmuştur. Artık insanımızın geleceğe dair umutlarıda hızla zirvelere doğru tırmanmaktadır. 2002 yılında ülkemizde 31 bin şirket açılırken 2009 yılında küresel krizin etkilerinin yoğun hissedildiği dönemlerde Türkiye'de 44 bin şirket açılmıştır. 2002 yılından bu yana süren siyasi ve ekonomik istikrarın bundan sonra girişimciliğe çok daha fazla yansıyacağına inanıyorum. Girişimcilik, ülkemizde yaşadığı birçok sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde de kilit rol oynayacaktır. Genç nüfusumuz sadece iş aramak yerine iş kurmayıda düşündüğü taktirde işsizlik sorununun çözümünde önemli bir mesafe almış olacağız" dedi.
Törende konuşan KOSGEB İdaresi Başkanı Mustafa KAPLAN ise; "15 Haziran 2010 tarihinde yürürlüğe giren KOSGEB Destek programları yönetmeliğiyle gelişimi kolay proje esaslı destek sistemine kavuşan KOSGEB yeni destek sistemiyle KOSGEB İcra Komitesi tarafından kabul edilen altı adet destek programı kapsamında girişimcilere, kobilere ve meslek kuruluşlarına geri ödemeli ve geri ödemesiz destekler sağlayacaktır. Bu destek programları Girişimcilik destek programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Destek Programları, KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Projeler Destek Programı, İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı ve Genel Destek Programlarıdır. KOSGEB'in yeni destek sisteminde girişimcilik ayrı bir destek programı olarak yer almış olup başarılı uzun ömürlü işletmelerin kurulması için uygulamalı girişimcilik eğitimi, yeni girişimci desteği, iş geliştirme merkezi desteği ve iş planı ödülünü kapsayan dört adet destek programı yürürlüğe girmiştir. Girişimciliğin gelişmesindeki en önemli araçlardan biri olan girişimcilik eğitimlerinin tüm Türkiyeyi kapsayacak şekilde ve düzenli olarak yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. KOSGEB girişimcilik eğitimleri, uygulamalı girişimcilik eğitimleri adı altında KOSGEB ve KOSGEB ile işbirliği içerisinde olan Kamu kuruluşları, Üniversiteler, Belediyeler, Odalar, Meslek Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları, Kalkınma Ajansları gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da gerçekleştirilebilecektir" dedi.
Tören Uygulamalı Kadın Girişimcilik Eğitimini ve Genç Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat ERGÜN sertifika töreninden sonra programını sanayici ve işadamlarıyla gerçekleştirdiği istişare toplantısı ile tamamladı.
- Haberler
- Duyurular
- Meslek Komitesi Haberleri
- 1. Meslek Komitesi Haberleri
- 2. Meslek Komitesi Haberleri
- 3. Meslek Komitesi Haberleri
- 4. Meslek Komitesi Haberleri
- 5. Meslek Komitesi Haberleri
- 6. Meslek Komitesi Haberleri
- 7. Meslek Komitesi Haberleri
- 8. Meslek Komitesi Haberleri
- 9. Meslek Komitesi Haberleri
- 10. Meslek Komitesi Haberleri
- 11. Meslek Komitesi Haberleri
- 12. Meslek Komitesi Haberleri
- 13. Meslek Komitesi Haberleri
- 14. Meslek Komitesi Haberleri
- 15. Meslek Komitesi Haberleri
- 16. Meslek Komitesi Haberleri