Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Ve Su Geri Kazanımı Eğitimi

16 Haziran 2023

Odamız ve Nurkimya Arıtma Ltd. Şti işbirliğinde 22 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek “TEKSTİL SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM UYGULAMALARI VE SU GERİ KAZANIMI” konulu eğitimimize katılımınızı rica eder, memnuniyet duyarız.

Söz konusu eğitim 22 Haziran 2023 Perşembe günü saat 09:00’da Odamız Batı Eğitim Salonunda gerçekleştirilecektir.

Eğitim İçeriği: TEKSTİL SEKTÖRÜNDE TEMİZ ÜRETİM UYGULAMALARI VE SU GERİ KAZANIMI EĞİTİMİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi”ni yayımladı. 81 ilin Valiliklerine gönderilen genelge ile tekstil sektörü faaliyetlerinin çevreye olabilecek olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi, hava ve su kirliliğinin önlenmesi, su ve enerji tüketiminin azaltılmasına yönelik olarak temiz üretim teknolojilerinin uygulanması hedefleniyor. Genelgeyle tekstil sektöründe üretimde kullanılan yer altı sularının tüketimi de kontrol altına alınacaktır.

Genelgede kurulu kapasitesi 10 Ton/Gün ve üzerinde olan tekstil tesislerinde 15 Ocak 2024, 5 Ton/Gün -10 Ton/Gün arasında olan tekstil tesislerinde 15 Ocak 2025, 5 Ton/Gün altında olan tekstil tesislerinde 15 Ocak 2026 tarihine kadar söz konusu tekniklerin uygulanacağı duyuruldu.

Bu konular dahilinde konusunda uzman mühendislerin vereceği 1 günlük eğitim ve bilgilendirme planı aşağıdadır;

09.00 - 10.00 : Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın genelgesi ile ilgili tüm konuların içeriği ve uygulama yöntemleri

10.00 - 10.20 : Ara

10:20 - 12.00 : Temiz üretim ve atıksu geri kazanım uygulamaların amacı ve uygulama öncesi çalışmalar

12.00 - 13.00 : Yemek

13:00 - 14.00 : Atıksu geri kazanım sistemleri uygulama çeşitleri ve işletme yatırım maliyetleri

14.00 - 14.20 : Ara

14.20 - 16.00 : Pilot tesis çalışması, soru-cevap.

Konuşmacılar:

Özgür ÇAVUŞOĞLU-Çevre Mühendisi

Hakan AYTEKİN-Makine Mühendisi

Yer: Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Batı Eğitim Salonu

Seminerlerimize https://www.corlutso.org.tr/akademi (Çorlu TSO Akademi) adresinden başvurmanız dahilinde kaydınız gerçekleşecektir.