Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 6. Meslek Komitesi´nden Kocaeli Ticaret Odası 2. Meslek Komitesi´ne Ziyaret

12 Mart 2015
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) 6. Meslek Komitesi Başkanı Kurtuluş Ay, Komite Üyeleri; Ramazan Karadeniz, Eyüp Çatalkaya ve Ramadan Cesur'dan oluşan heyet  12 Mart 2015 Perşembe günü  Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) 2. Meslek  Komitesi'ne ziyarette bulundular.

Çorlu TSO 6. Meslek Komitesi; Kocaeli Ticaret Odası 2. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Olhan'ın yanı sıra; KOTO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Cahit Akyol, Hasan Kanca, Bünyamin Barış, Cengiz İpek ve Faruk Mamik  tarafından ağırlandılar.

Toplantıda, inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.

"ÜYELERİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Kocaeli Ticaret Odası 2. Meslek Komite Başkanı Mehmet Olhan; "Çorlu TSO 6. Meslek Komitesine gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı 2. Meslek Komitesi ve KOTO adına teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bulunmanızdan büyük memnuniyet duyduk. Biz komite olarak; meslek kahvaltıları düzenliyor, sektör çalışmaları kapsamında direkt olarak üyelere ulaşmayı ve onların sorunlarına çözüm bulmayı amaçlıyoruz. Üyelerimiz de daha önceden oluşan bir algı olan 'Seçim zamanı geldiniz' durumunu ortadan kaldırdık. Mevcut yönetimimiz yeni göreve başladı. Yola çıkarken üyelerimize verdiğimiz sözler vardı. Bu sözleri yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Üyelerimize müteahhitler birliği kuracağız diye söz vermiştik. O sözümüzü gerçekleştirdik. Bu dernek, amacına uygun ilerlerse faydalı olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında inşaat sektöründe ki üyelerimizin sorunlarını dile getirir ve bunu çözüme kavuşturursa bizimde kurmuş olduğumuz dernek gerçek görevini yapmış olacaktır. KOTO Akademi isminde bir çalışmamız var. Belirli periyotlarda farklı sektörlere verilen eğitimlerimiz oluyor. Yedi ilçemiz var. Bunlara tek tek iftar programı düzenliyoruz. Üye ziyaretleri gerçekleştirerek sorunlarını yakından inceliyoruz ve bunlara çözüm üretme konusunda var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

"KARŞILIKLI ZİYARETLER YENİ İŞ FIRSATLARINA KAPI AÇACAKTIR"

Çorlu TSO 6. Meslek Komite Başkanı Kurtuluş Ay; "Bizleri ağırlayan Kocaeli Ticaret Odası 2. Meslek Komitesi ve KOTO Yönetimine 6.Meslek Komitesi ve Çorlu TSO adına teşekkür ederim. Meslek komitemiz olarak üye ziyaretleri gerçekleştirerek, sektördeki sorunları masaya yatırıyoruz. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz ay üyelerimizden gelen talep ve sorunları değerlendirdikten sonra Çorlu Belediye Başkanı ile görüşme talep ettik ve yaklaşık bir saat süren toplantıda bulunduk. Bu toplantıda mimar temsilcisi arkadaşlarımız, yapı denetim firması temsilcisi ve müteahhit temsilcisi arkadaşlarımız vardı. Biz sorunlarımızı açık yüreklilikle ortaya koyduk. İnanıyorum ki bu gibi sorunları çözmekte 6.Meslek Komitesi olarak başarılı olacağız. Bu gibi ziyaretlerin kurumlar arası sinerji oluşturmada ve fikir alışverişi konusunda faydalı olacağını düşünüyorum. Karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek iş birliklerine zemin hazırlayacağımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.