ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI

EN DE

birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni 2009/10

28 Aralık 2009
birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni 2009/10

Kendi işinin patronu olmak isteyenler için en güzel yarışma yeniden başlıyor!
Kendi şirketini kurmak ve 1.000.000 TL değerinde ödüllerin sahibi olmak isteyen, parlak fikir sahibi tüm girişimcileri yarışmamıza bekliyoruz!


      Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ana sponsorluğunda, LabX ve Özyeğin Üniversitesi önderliğinde, ve WMG (Warwick Manufacturing Group)-University of Warwick, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği, Microsoft ve UK Trade and Investment desteği ile yarışması girişimci olmak isteyen herkesi tüm seneye yayılmış ve Türkiye’de bir ilk olarak toplam 1.000.000 TL değerinde ödüllü bir girişimcilik serüvenine davet ediyor.

Son başvuru tarihi 28 Şubat 2010
      "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik serüveni, bir ilk olarak, Türkiye'de veya yurtdışında yüksek öğrenim gören tüm yerli ve yabancı öğrencilere ve çalışan akademisyenlerin katılımına açık olacak.
       Son başvuru tarihinin 28 Şubat 2010 Türkiye'den başvurular www.birfikrinmivar.com ve yurtdışından başvurular www.doyouhaveanidea.com adresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

      2007’den beri düzenlenen ve bu süreçte 101 farklı üniversiteden 1700 üzerinde başvuru alarak kıran kırana bir mücadeleye ev sahipliği yapan ve her sene birinci gelen girişimcisinin hayalini gerçekleştirip ona şirket kurarak büyük ses getiren girişimcilik yarışması bu sene daha güçlü ortaklar ve daha büyük ödüller ile tekrardan karşınızda!

      Yarışma, Türkiye’den ve yurtdışından, tüm üniversite öğrencilerine (önlisans, lisans, lisansüstü ve doktora) ve akademisyenlere açıktır. (Sadece öğrenciler bireysel başvurabilir. Grup başvurularında en az bir öğrenci olması kaydıyla yarışmamıza tüm girişimcilerimiz başvurabilirler.)

      Türkiye’de gençler arasında girişimcilik kültürünü geliştirmeyi ve başarı öyküleri yaratmayı hedefleyen birFİKRİNmiVAR? Girişimcilik Serüveni, yurtdışından iş ortakları ve sunduğu fırsatlar ile dünya çapında bir yarışma olmayı hedeflemektedir.

      TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı yaptığı konuşmada, genç girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi amacıyla kurulan TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun; "girişimcilik farkındalığının artması" ve gençleri kendi işlerini kurmaya teşvik etmek amacıyla Türkiye'nin 81 ilinde kurulduğunu ve çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Girişimcilik oranının artması ekonomiye katkı sağlar. Girişimcilik oranı ne kadar artarsa, ülkenin kişi başına düşen milli geliri de artar. TOBB GGK olarak öncelikli hedefimiz Türkiye'de girişimcilik oranını artırmak. Girişimciliğin artması hem ekonominin gelişimine katkı sağlarken, işsizliğin azalmasına da etki eder. Ekonomik kriz ortamında işsizlik sorununun çözümü için girişimciliğin gündeme getirilmesi çok önemli. Bu girişimcilik serüveni ile 'fikrim var, sermayem yok' diyen gençler için benzersiz bir girişimcilik platformu yarattık" dedi. Başarının, iyi bir fikirle hala çok mümkün olduğun belirten GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı, "Doğduğu gün elini tuttuğumuz bir fikrin mi var projesine ilk desteği veren sivil toplum kuruluşunun başkanı olarak, 3 yıl içinde gelinen bu noktadan gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. GYİAD olarak tüm üyelerimizle mentorluk vererek, en değerli sermayelerden biri olan bilgi birikimimizi ihtiyaç duyan fikir sahibi genç arkadaşlarımızla paylaşarak, başından beri 3 yıldır desteklediğimiz bu projenin gelişimini gururla izliyorum. Öncelikle Sektörleri ve ülke adına iyi ve çarpıcı bir fikre sahip olduğunu düşünerek bu projeye başvuran tüm girişimci arkadaşları burada kutluyorum. Arkadaşlarımıza hayatlarına devam ederken sivil toplum kuruluşlarından aldıkları desteği unutmadan, ileride kendileri gibi yeni fikir sahibi gençlere fırsat tanımalarını ve bu destek zincirini bizlerden sonra da ilerilere taşımalarını şimdiden rica ediyorum" dedi.
GÜNCEL