Odamız, Eğitim Sağlayıcı Olarak Üyelerine Yönelik Koperatifçilik Eğitimi Düzenledi

29 Ocak 2024

1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu'ndaki değişiklikler konusunda üyeleri bilgilendirmek amacıyla Kooperatifçilik Eğitimi düzenlendi.
 Eğitim hakkında konuşan Odamız Yönetim Kurulu Başkanı İzzet VOLKAN;  "14.01.2022 tarihli ve 31719 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 'Kooperatifçilik Eğitimi Yönetmeliği' uyarınca, çalışma konusu, ortak sayısı ve ciro gibi kıstaslara göre belirlenen kooperatif ve üst kuruluşların, yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerine eğitim zorunluluğu getirilmiştir. Kooperatifler kamu ve özel sektör dışında piyasada fiyat dengesini sağlamda üçüncü sektör olarak etkin rol oynaması için eğitimli bir yönetim denetim kurulu tarafından koordine edilmesi gerekmektedir. Üyelerimize yerinde hizmet vermek ve mağduriyet yaşanmaması adına, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokol ile "Eğitim Sağlayıcı" ünvanını aldık. 02 Şubat'a kadar sürecek olan eğitimimiz, alanında uzman ve Türkiye'ye mal olmuş isimlerin öncülüğünde gerçekleşecektir." dedi.