Çorlu TSO ve Avrupa İşletmeler Ağı İşbirliğiyle "AB´nin Tehlikeli Kimyasal Maddeler Mezuatı" Semineri Gerçetleşti

22 Ekim 2009
Çorlu TSO ve Avrupa İşletmeler Ağı İşbirliğiyle

Çorlu TSO ve Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) - Çorlu İrtibat Bürosu   işbirliğiyle “AB’nin Tehlikeli Kimyasal Maddeler Mevzuatı (REACH ve CLP)” konulu seminer 22 Ekim 2009 tarihlerinde Çorlu TSO Konferans Salonu’nda  gerçekleştirildi.

Seminerde Kimya Mühendisi CLP Uzmanı Pınar ÖZGÜN ve Yüksek Kimyager Reach Uzmanı İmdat Öner “ Yüksek Önem Arz Eden Maddeler (SVHC) nelerdir? İzne Tabi Maddeler listesi (Annex XIV) ve Kısıtlamalar Listesi (Annex XVII ), Avrupa Kimyasallar Ajansı’na SVHC bildirimi ne zaman ve nasıl yapılır?, Tasarlanmış salınım nedir? (Ayakkabı süngeri ve araba sileceklerine konan sıvılar tasarlanmış salınım mıdır?), Her ürün eşya mıdır? Ara durumlar nelerdir? (Kâğıt, plastik, demir, tekstil, bakır ürünlerine ilişkin akış diyagramları),Tedarik zinciri boyunca bilgi iletimi nasıl yapılır? (Örnek Mektuplar (SVHC Madde),  Gıdalarla temas eden materyaller, Madde ve karışımlar nasıl sınıflandırılacak?  (CLP Tüzüğü ve İçeriği), CLP Tüzüğü Kimleri Kapsıyor?, CLP Tüzüğü ile Neler Değişiyor?  CLP Tüzüğü Yükümlülükleri ve Geçiş Tarihleri,  REACH ve CLP Tüzüğü Bağlantıları,  CLP Tüzüğü Kapsamında Güvenlik Bilgi Formları’na Bakış,CLP Tüzüğü Maliyet Değerlendirmesi konularında katılımcılara bilgiler verdiler.