Tekirdağ Valiliği Ahilik Haftası Kutlaması Gerçekleşti

14 Ekim 2009
Tekirdağ Valiliği Ahilik Haftası Kutlaması Gerçekleşti

Tekirdağ Valiliği Ahilik Haftası Kutlamaları’nın İkinci haftası 14 Ekim 2009 Çarşamba günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Kutlama kapsamında Geçmişten Günümüze Ahilik Kültürü ve Ney Taksimi Sunumu yapıldı.

Ahilik Haftası Kutlamasında kapsamında konuşan Namık Kemal Üniversitesi Eğitim Görevlisi Yrd. Doc. Dr. Tevfik SÜTÇÜ “ İçinde bulunduğumuz çağ, sivil toplum örgütlerinin toplum hayatında çok aktif hale geldiği bir dönemdir. Modern Devletler, toplum hayatının şekillendirilmesinde sivil örgütlerin önemini kavramış ve görevlerinin büyük bir kısmını adı geçen örgütlere devretme eğilimine girmişlerdir. Türk tarihinde sivil toplum örgütlerinin toplum hayatını derinden etkilediği görülmektedir. Bu örgütlerin başında Ahilik gelir. Ahilik teşkilatı, zamanımızda mevcut olmasa da, her çağda koruduğu önemine binaen, günümüzde bir hafta ihdas  edilerek, derinlemesine incelenmekte, geçmişle gelecek arasındaki bağların  kopmaması adına hatırlanmasına büyük gayret gösterilmektedir” dedi. Ayrıca Ahiliğin ortaya çıkışını hazırlayan sebepler, Ahiliğin Anadoluya yayılışı, Osmanlı Devleti’nin kuruluşundaki etkileri, Ahiliğin Çözülüşü ve Loncalara Dönüşmesi ve Ahiliğin  temel ilkeleri hakkında katılımcılara bilgiler verdi.