Alman Tedarik Zincirinde “Özen Yükümlülüğü Yasası” Ortak Bilgilendirme Toplantısı

19 Nisan 2024

SAYIN ÜYEMİZ,

İlgi: TOBB ‘nin 18.04.2024 tarih ve  4050 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Alman Tedarik Zinciri Özen Yükümlülüğü Kanunu ve Türk-Alman Ekonomik İlişkilerine Etkileri Ortak Bilgilendirme Toplantısı 30 Nisan 2024 Salı günü saat 10:00 - 12:00'da internet üzerinden gerçekleştirilecektir. Toplantıya ilişkin program ekte sunulmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan toplantıda; Almanya'da 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe giren Tedarik Zincirlerinde Özen Yükümlülüğü Kanunu (LkSG), bu kanunun Türkiye'deki şirketlere, tedarikçilere ve dünya çapındaki tedarik zincirlerine etkileri ile kanunun ve ilgili AB direktif (CSDD Directive) taslağının Avrupa Birliği'nin Yeşil Dönüşüm hedefleri bağlamındaki tesirleri ele alınacaktır.

Bilgilerinize sunarız