AR-GE ve Tasarım Merkezleri Hakkında Toplantı

12 Aralık 2019

İlgi: T.C. Tekirdağ Valiliği İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'nün 05/12/2019 tarih ve 906850 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Sayın Valimiz Aziz YILDIRIM’ın Başkanlığını yürüttüğü İlimiz Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunda “İlimizde faaliyette bulunan Ar Ge ve Tasarım Merkezi Yöneticileri ve Namık Kemal Üniversitesi Akademisyenleri ile Değerlendirme Toplantısı yapılmasına” şeklinde karar alınmıştır.
Son zamanlarda İlimizdeki bazı Ar Ge ve Tasarım Merkezlerinin kapanması, kapanma gerekçelerinin neler olduğu, Ar Ge ve Tasarım Merkezlerinin daha verimli çalışmaları için neler yapılması gerektiği, akademisyenlerden daha fazla istifade edilmesinin yollarının neler olabileceği, karşılaşılan genel sorunlar vb. hususların değerlendirileceği bir toplantı yapılması planlanmaktadır.
Yapılacak toplantıda ayrıca Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda gerçekleştirilen Gemi İnşa Sektörü, Lokomotif ve Vagon Sanayi Toplantıları gibi toplantılardan nasıl daha fazla fayda sağlanabileceği vb. hususlar da değerlendirilecektir.
19 Aralık 2019 Tarihinde saat 14.00’da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası batı eğitim salonunda yapılacak toplantıya katılımınızdan memnuniyet duyulacaktır.
Bilgilerinize sunarız