Coronavirüs Tedbirleri Hk

17 Mart 2020

İlgi: T.C. Çorlu Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 17.03.2020 tarih ve 635-1 sayılı yazısı
İlgi kayıtlı yazıda, İçişleri Bakanlığından alınan yazılarında Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs( Kovid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı koruma ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık  Bakanlığı  ile  yapılan değerlendirmeler sonucu  Umuma Açık Eğlence ve İstirahat yerleri olarak faaliyet gösteren vatandaşlarımızın yoğun olarak  çor  yakın  mesafede  bir  arada  bulunarak  hastalığın  bulaşma  riskini artıracağı  değerlendirilen;  Tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı /müzikli lokanta/kafe, gazino birahane, taverna, kahvehane, kıraathane ,  kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, İnternet salonu , İnternet kafe,  her türlü oyun  salonu ( arteri , playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları ( AVM ve lokanta içindekiler dahil ) çay bahçesi , dernek  lokalleri , lunapark , yüzme havuzu, hamam , sauna , kaplıca , masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin,Toplu olarak vatandaşlarımızın bir arada bulunduğu taziye evlerinin faaliyetlerinin 16/03/2020 Pazartesi saat:24.00 İtibariyle geçici süreliğini durdurulacağı, Vali/Kaymakamlar  tarafından  il/ilçe  belediyeleri  ile  işbirliği içinde kanun hükümleri çerçevesinde gerekli çalışmaların/ tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması istenilmiştir. İlçemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren ve yukarıda isimleri zikredilen Umuma Açık Eğlence ve İstirahat yerleri olarak faaliyet gösteren ve  vatandaşlarımızın yoğun olarak çok yakın mesafede bir arada  bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı değerlendirilen yerlerin  geçici olarak faaliyetlerinin durdurulması amacıyla Çorlu Belediye Başkanlığına bildirimde bulunulmuştur.