Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Sisteminin Uygulanmasına İlişkin Kılavuz

17 Haziran 2022

İlgi: T.C. TEKİRDAĞ VALİLİĞİ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 16.06.2022 tarihli ve E-13070673-100-3920063 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Bilindiği üzere, Avrupa Kirletici Salım ve Taşıma Kaydının kurulmasına ilişkin 18/1/2006 tarihli ve (AT) 166/2006 sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konsey Tüzüğü dikkate alınarak Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanmış olan Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı (KSTK) Yönetmeliği 4 Aralık 2021 tarihli ve 31679 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

KSTK Yönetmeliği'nin "Kılavuzlar" başlıklı 24'üncü maddesi çerçevesinde Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren altı ay içerisinde yayınlanması hedeflenen "Kirletici Salım ve Taşıma Kaydı Sisteminin Uygulanmasına İlişkin Kılavuz" hazırlanmış olup ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Söz konusu Kılavuzun, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün İnternet adresinde "Haberler" bölümünde duyurulacağı/yayımlanacağı ve KSTK İnternet sitesine (https://kstk.gov.tr/) ekleneceği belirtilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.