Odamızda Gerçekleşen “Trakya İş Sağlığı ve Güvenliği Zirve ve Çalıştayı”na Yoğun İlgi

9 Mayıs 2019

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Peryön Trakya Şubesi işbirliğinde 04-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında hazırlanan Trakya İş Sağlığı ve Güvenliği Zirve ve Çalıştayı” 09 Mayıs 2019 Perşembe günü Odamız Batı Eğitim Salonu’nda gerçekleşti.

Zirveye; Odamız 13. Meslek Komitesi Başkanı Özber Çetin, Meslek Komite Üyeleri; Hüseyin Ersoy, Umut Güngör, Ümit Kurtulmuş, Hüseyin Toker ve İş Sağlığı ve Güvenliği yetkilileri katılımda bulundular.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Odamız 13. Meslek Komitesi Başkanı Özber Çetin; “İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusu, toplu kayıpların verilmesi sonrasında gündeme getirilecek ve sonrasında rafa kaldırılacak bir konu değildir. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak 6543 üyesi bunun 800 sanayi kuruluşu ile 13. Meslek Komitesi olarak 344 üyesi  olan ve Türkiye’nin tüm ticaret ve sanayi odaları arasında 1. seçilen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın mensubu olarak bu etkinlik ile sizlerle hitap etmek ayrı bir gurur kaynağıdır. Bir çok konuda olduğu gibi özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği konularında gelişmiş̧ ülkelerin İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatlarını tercüme edip yasalaştırmanın yetmediği gibi, yönetmelikler, prosedürler, denetleme, cezalar sorunun çözümü için de maalesef yeterli olmadığını hepimiz görmekteyiz. Yaşadığımız birçok sorunun çözülemiyor olmasında eğitim alanındaki yetersizliklerimizin olduğunu zaten tüm taraflar da kabul ediyor. Birçok konuda olduğu gibi İş Güvenliği ve Sağlığı alanında da ilgili tüm tarafların samimiyetine ihtiyaç var. Kamu, işveren, sendikalar, meslek odaları, STK’lar, bu yönde bilim üreten üniversiteler, eğitim kurumlarının ve en önemlisi iş görenlerin, yani çalışanların konuya samimiyetle yaklaşmaları en önemli adımı oluşturuyor.  Biz iş dünyası STK’ları olarak yeni dönemde bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlerimizi hızlandırmak zorundayız. İş güvenliği konusunda bir toplumsal bilinç oluşturmak için daha çok toplantı, seminer düzenlemeli, çalıştaylar yapmalıyız. Özellikle KOBİ’lerimizin bu yönde bilgi eksiklikleri var. Onlara ulaşmak ve bu konunun önemini izah etmek zorundayız.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof.Dr.Erdem Özdemir “İşveren ve İSG Profesyonelleri Hukuki ve Cezai Sorumlulukları”, E.İş Baş Müfettişi-A Sınıfı İGU-E.İş Teftiş İst.Gup Bşk.Yrd. Özlem Özdilek Özkılıç “Makine Emniyeti ve Risk Değerlendirmesi”, A Sınıfı IGU /İSGDER Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Cihan “İSG Profesyoneli Yol Haritası / Saha Uygulamaları” A Sınıfı İGU Abidin ÖZLER “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Dijital Dönüşüm” konularında katılımcılara bilgiler aktardılar.

HABER GÖRSELLERİ